HÅRBORTTAGNING

Alexandritlaser Motus Ax Moveo

Hårborttagning med laser

Permanent hårborttagning med laser blir allt mer populärt såväl av estetiska, hygieniska och praktiska skäl. Både män och kvinnor besväras av oönskad hårväxt. Hårväxt påverkas bland annat av hormoner, arvsanlag och ålder. 

Du behöver inte längre gå runt med besvärande och oönskad hårväxt. Vi på Stream Of Light använder oss av den absolut främsta och effektivaste hårborttagningslasern som finns på världsmarknaden idag. Det är en vidareutveckling av den klassiska Alexandritlasern. Den kan behandla de flesta hudnyanser, allt från ljus till mörk hy. Denna behandling med Motus AX Moveo på 5000 Watt laserstyrka är dessutom smärtfri! 

Hur fungerar hårborttagning med laser?

Laserljuset leds ner via pigmentet i hårstråt till hårsäcken. Väl där värms hårsäcken upp till minst 70°C. När hårsäcken värms upp förstörs det protein och stamceller som bildar nya hårstrån. Det är väldigt viktigt att temperaturen på lasern anpassas efter varje individs individuella förutsättningar. Val av inställning görs utifrån kundens hår- och hudfärg för att få en riktigt säker behandling. För ett permanent resultat måste tillräckligt med värme tillföras för att förstöra hårsäcken. Med Motus AX Moveo lovar vi en säker behandling.

Hur många behandlingar behövs?

Vi brukar rekommendera mellan 3-8 behandlingar. Antalet behandlingar är väldigt individuellt. Behandlingarna bör göras med mellan 6-8 veckors mellanrum. Detta beror på att håret växer i olika cykler och går du för tätt inpå en behandling så har nästa cykel inte hunnit komma igång vilket innebär att du kommer behöva fler behandlingar än nödvändigt vilket är helt onödiga utgifter. Om hårsäckarna är inaktiva innehåller de inget hår och därmed inget pigment vilket gör att laserljuset inte leds ner till hårsäcken och kan därför inte behandlas. En behandling kan ta allt från 10 min upp till flera timmar. Jämfört med alla andra metoder så upplevs den Alexandritlaser vi använder en Motus AX Moveo mycket mindre smärtsam.

Efter hårborttagningsbehandlingen?

Denna behandling har väldigt små bieffekter, man kan uppleva en viss rodnad eller svullnad men dessa brukar lägga sig väldigt fort. I vissa få fall kan man även få vattenblåsor dessa försvinner dock inom någon vecka. OM du fått en reaktion efter din behandling är det mycket viktigt att du inte utsätter det behandlade området för solljus då detta kan medföra att man får pigmentförändringar.

Direkt efter en behandling ska man undvika alla aktiviteter som värmer upp din kropp på något sätt, undvik därför träning, bastu och bad det första dygnet då huden annars kan bli irriterad på det behandlade området.

Är behandlingen permanent?

Ja de hårsäckar som behandlats under tillväxtfasen är borta permanent. Däremot kan nya hårsäckar aktiveras och man får då underhållsbehandlas med ytterligare några behandlingar. Brukar dock dröja flera år innan detta sker dvs om det sker.

För vilka passar permanent hårborttagning?

Motus AX Moveo kan behandla nästan alla hudtyper även solbränd hud, snabbt, smärtfritt och utan risk. Dock klarar den inte behandla vita, gråa eller ljust röda hårstrån då dessa saknar det pigment laserljuset behöver för att ledas ner till hårsäcken.

Hur fungerar permanent hårborttagning?

Det är endast under tillväxtfasen då hårsäcken har blodtillförsel som man kan påverka hårsäcken permanent. Laserstrålen är en stark koncentration av ljus. Ljuset leds ner till hårsäcken via melaninet (pigmentet) i hårstråt som värms upp till ca 70 grader vilket gör att hårsäcken förstörs permanent.

Alla hårsäckar kommer aldrig vara i tillväxtfas samtidigt. Det kommer därför behövas flera behandlingar för att permanent få bort alla hårstrån.
Håret har tre växtfaser; den anagena (tillväxtfasen) telogena (vilofasen) och catagena (övergångsfasen).

Växtfas -Under anagena fasen växer hårstråt. Växtfasen är genetisk varför vissa personer har en kortare växtfas medan andra har längre. Det är under den anagena växtfasen hårsäcken går att laserbehandla.

Vilofas – Efter växtfasen går hårsäcken in i en vilofas. Nu får hårsäcken inte längre någon blodtillförsel och kan därför inte längre producera något hår. Då hårsäcken går in i vilofasen sitter den kvar i ytterligare ca 4-12 veckor beroende på område, innan det till slut ramlar av.

Övergångsfas – I övergångsfasen skapas normalt en ny hårsäck. Om du däremot genomgått en laserbehandling så skapas ingen ny hårsäck och du har då uppnått ett permanent resultat. För att förtydliga; detta berör endast de hårsäckar som var i tillväxtfas under laserbehandlingen.

Hur känns behandlingen?

Om du har provat laser förut vet du hur smärtsamt det kan vara trots utlovad smärtfri behandling. Med Motus AX Moveo kan vi lova en i princip helt smärtfri behandling, skulle det ändå kännas, säger man till. Resultatet blir inte bättre bara för att det gör ont.

Med Motus Ax och dess unika Moveo-tekniken använder vi enkla, jämna rörelser som successivt ökar temperaturen i hårstrået och levererar på så sätt tillräckligt med värme för att förstöra hårsäcken utan att öka hudens temperatur förbi smärt- och skadetröskeln. På så sätt kan vi nu bearbeta alla hudtyper helt smärtfritt.

Kan man ta bort hårväxt där man är tatuerad?


Tyvärr går det inte att lasra tatuerade områden då detta kan ge upphov till brännskada i huden. Vår laser är endast avsedd för hårborttagning.

Vad bör man tänka på inför en behandling?


– Innan behandlingen rekommenderar vi alltid en kostnadsfri konsultation.

– Området ska rakas dagen innan, var noggrann. Kvarlämnade hårstrån absorberar värmen från laserljuset och kan då irritera huden

– Huden måste vara ljusare än håret som ska behandlas

– Inte vaxat eller plockat hårstrån på området som ska behandlas, vänta i så fall minst 4 – 6 veckor

– Inte nyttjat brun utan sol-produkter 4 veckor före behandling

– Inte ha immunbrist som ökar hårproduktionen

– Inte vara gravid eller amma

– Inte vara tatuerad på området som ska behandlas

– Inte vara ljuskänslig

– Inte solat två veckor före behandling

– Oljor eller feta krämer måste avlägsnas före behandling

– Inga hudsjukdomar i behandlingsområdet

– Vid menstruation kan kroppen reagera starkare på behandling. Därför avråder vi från laserbehandling under denna period

– Komma nyduschad till behandlingen

Vilka mediciner får jag inte äta vid behandling?

– Läkemedel som gör dig ljuskänslig
Om du känner dig osäker kring ditt läkemedel, läs mer här

Vad är viktigt under behandling?


– Både behandlare och kund ska använda skyddsglasögon.
– Koppla av och känn dig trygg i att du får en av världens bästa hårborttagningsbehandlingar.

Vad är viktigt att tänka på efter behandling?


-Viss rodnad och svullnad kan förekomma efter behandling något som oftast avtar efter några timmar.

-Vänta ca 2 veckor efter behandlingen med solning.

Vad är Motus AX Moveo Alexandritlaser?


Motus AX är idag en av världens effektivaste hårborttagningsmaskiner. En revolution inom hårborttagning och en patenterad vidareutveckling av Alexandritteknologin som varit guldstandard inom hårborttagning de senaste decinnerna.
Italienska DEKA har under de senaste 40 åren levererat medicinsk laser över hela världen. Med Motus AX MOVEO har DEKA nu tagit fram vår tids mest optimal hårborttagningsmaskin. Motus AX kan behandla fler hår och hudnyanser än vad som tidigare var möjligt. Den kan också behandla solbränd hud utan risk.
Med en 5000WATTs styrka blir Motus AX världens absolut främsta och starkaste Alexandritalser och ca 20% effektivare än Diodlasern. För mer information se här

Vad är fördelarna med permanent hårborttagning?


1. Inga rakutslag eller inåtväxta hårsäckar
2. Inget tidskrävande underhåll
3. Mindre smärtsamt
4. Ökat självförtroende
5. Alltid semesterfin!

Är vi som kunder försäkrade?

Självklart är vi ansvarsförsäkrade (Folksam)

Synos leverantör av Motus AX Moveo i Skandinavien skriver ”Alexandrit lasern har alltid varit guldstandarden inom hårborttagning, med hela 20% högre effektivitet än diode lasern.
Nackdelen med de gamla Alexandrit teknologin är att det är omöjligt att behandla mörkare hudtyper som klass III och uppåt. Därför kombinerade tillverkarna alltid en långpulsad Nd:Yag laser i dem gamla Alexandrit maskinerna.”

För mer information kring priser och behandlingar klicka här!