HÅRBORTTAGNING

Alexandritlaser Motus Ax Moveo

Välkommen till din laserklinik på Östermalm

Permanent hårborttagning med laser blir allt mer populärt såväl av estetiska, hygieniska och praktiska skäl. Både män och kvinnor kan besväras av oönskad hårväxt. Hårväxt påverkas bland annat av hormoner, arvsanlag och ålder. 

Du behöver inte längre gå runt med besvärande och oönskad hårväxt. Vi på Stream Of Light använder oss av den absolut främsta och effektivaste hårborttagningslasern som finns på världsmarknaden idag. Det är en vidareutveckling av den klassiska Alexandritlasern. Den kan behandla de flesta hudnyanser, allt från ljus till mörk hy. Denna behandling med Motus AX Moveo på 5000 Watt laserstyrka är dessutom smärtfri! 

Hur fungerar hårborttagning med laser?

Laserljuset leds ner via pigmentet i hårstråt till hårsäcken. Väl där värms hårsäcken upp till minst 70°C. När hårsäcken värms upp förstörs det protein och stamceller som bildar nya hårstrån. Det är väldigt viktigt att temperaturen på lasern anpassas efter varje individs individuella förutsättningar. Val av inställning görs utifrån kundens hår- och hudfärg för att få en riktigt säker behandling. För ett permanent resultat måste tillräckligt med värme tillföras för att förstöra hårsäcken. Med Motus AX Moveo lovar vi en säker behandling.

Hur många behandlingar behövs?

Vi brukar rekommendera mellan 3-8 behandlingar. Antalet behandlingar är väldigt individuellt. Behandlingarna bör göras med mellan 6-8 veckors mellanrum. Detta beror på att håret växer i olika cykler och går du för tätt inpå en behandling så har nästa cykel inte hunnit komma igång vilket innebär att du kommer behöva fler behandlingar än nödvändigt vilket är helt onödiga utgifter. Om hårsäckarna är inaktiva innehåller de inget hår och därmed inget pigment vilket gör att laserljuset inte leds ner till hårsäcken och kan därför inte behandlas. En behandling kan ta allt från 10 min upp till flera timmar. Jämfört med alla andra metoder så upplevs den Alexandritlaser vi använder en Motus AX Moveo mycket mindre smärtsam.

Efter hårborttagningsbehandlingen?

Denna behandling har väldigt små bieffekter, man kan uppleva en viss rodnad eller svullnad men dessa brukar lägga sig väldigt fort. I vissa få fall kan man även få vattenblåsor dessa försvinner dock inom någon vecka. OM du fått en reaktion efter din behandling är det mycket viktigt att du inte utsätter det behandlade området för solljus då detta kan medföra att man får pigmentförändringar.

Direkt efter en behandling ska man undvika alla aktiviteter som värmer upp din kropp på något sätt, undvik därför träning, bastu och bad det första dygnet då huden annars kan bli irriterad på det behandlade området.

Är behandlingen permanent?

Ja de hårsäckar som behandlats under tillväxtfasen är borta permanent. Däremot kan nya hårsäckar aktiveras och man får då underhållsbehandlas med ytterligare några behandlingar. Brukar dock dröja flera år innan detta sker dvs om det sker.

För vilka passar permanent hårborttagning?

Motus AX Moveo kan behandla nästan alla hudtyper även solbränd hud, snabbt, smärtfritt och utan risk. Dock klarar den inte behandla vita, gråa eller ljust röda hårstrån då dessa saknar det pigment laserljuset behöver för att ledas ner till hårsäcken.

För mer information kring priser och behandlingar klicka här!

Synos leverantör av Motus AX Moveo i Skandinavien skriver "Alexandrit lasern har alltid varit guldstandarden inom hårborttagning, med hela 20% högre effektivitet än diode lasern.
Nackdelen med de gamla Alexandrit teknologin är att det är omöjligt att behandla mörkare hudtyper som klass III och uppåt. Därför kombinerade tillverkarna alltid en långpulsad Nd:Yag laser i dem gamla Alexandrit maskinerna."